Rjabkov: Vašington bestidno pokušava da u Venecueli uspostavi alternativne vladine strukture

Izvor: Vostok.rs, 11.Jan.2019, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rjabkov: Vašington bestidno pokušava da u Venecueli uspostavi alternativne vladine strukture

Pokušaji SAD da u Venecueli protivustavno formiraju alternativnu vlast predstavljaju direktni napad na suverenitet te zemlje, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Rusije.
„Bestidni pokušaji Vašingtona da u Venecueli uspostavi alternativne vladine strukture, ignorišući realnost koja vodi ka pogoršanju socijalno-ekonomskog stanja zemlje, neskriveno je kršenje suvereniteta jedne države“, ističe se. Prethodno je državni sekretar SAD Majk Pompeo rekao da je sa predstavnikom opozicione partije Venecuele Huanom Guaido razgovarao o situaciji u zemlji. Naime, on je pre nekoliko dana zauzeo funkciju vršioca dužnosti predsednika tamošnje Skupštine. Istovremeno, podsećaju mediji, Nacionalna skupština je maltene totalno isključena iz političkog života zemlje, a umesto tog tela predsednik Nikolas Maduro je sazvao Nacionalnu konstitutivnu skupštinu, koja je u potpunosti u rukama vlasti. Prethodno je Rusija upozorila „vruće glave“ u SAD na vojni scenario u Venecueli. „Sa zabrinutošću gledam na pokušaje SAD da konsoliduju antičaveski pokret (protiv Venecuele) od država Latinske Amerike. To je zabrinjavajuća tendencija“, rekao je Rjabkov.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.