Odgođeno glasanje o nastavku postupka Trumpova opozivu u Zastupničkom domu

Izvor: SEEbiz.eu, 13.Dec.2019, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odgođeno glasanje o nastavku postupka Trumpova opozivu u Zastupničkom domu

WASHINGTON - Zastupnički dom će u petak glasati o tome treba li nastaviti dalje s procedurom opoziva predsjednika Donalda Trumpa, nakon što je demokratski predsjednik Odbora za pravosuđe šokirao republikance odbivši održati glasanje kasno u noć, nakon što je saslušanje trajalo više od 14 sati.

Očekivalo se da će Odbor za pravosuđe usvojiti dva članka u postupku opoziva kasno u četvrtak, čime bi se omogućilo glasanje u Zastupničkom domu, u kojemu demokrati >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << imaju većinu, idućeg tjedna.

Predsjednik odbora za pravosuđe Jerry Nadler raspustio je sjednicu kasno u noći te je rekao da će se zastupnici ponovno sastati u petak u 10 sati po lokalnom vremenu.

Republikanski vođe tome su se usprotivili te su rekli da su mnogi planirali otputovati kući u petak.

Ako Zastupnički dom izglasa opoziv Trumpa, koji je optužen za zloupotrebu moći i opstrukciju Kongresa, slijedi postupak u Senatu.

Potrebna je dvotrećinska većina u Senatu da bi se opozvao predsjednik, a republikanci imaju većinu u gornjem domu Kongresa, stoga će Trump vjerojatno ostati predsjednik.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.