Neverica u Vašingtonu: Tramp spustio, pa digao, pa opet spustio ZASTAVU ZA MEKEJNA?! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Avg.2018, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neverica u Vašingtonu: Tramp spustio, pa digao, pa opet spustio ZASTAVU ZA MEKEJNA?! (FOTO)

Američki predsednik prvi put poslušao kritičare

Predsednik SAD Donald Tramp je potpisao odluku o isticanju američke zastave na pola koplja do sahrane republikanskog senatora Džona Mekejna.

Pročitajte i:

AP navodi da je zastava na Beloj kući tokom vikenda bila postavljena na pola koplja u čast Mekejna koji je preminuo u subotu, ali je juče ponovo istaknuta uobičajeno, da bi potom bila spuštena zbog kritika koje su upućene Trampu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Agencija podseća da su Tramp i Mekejn godinama bili u sukobu.

Tramp je na vest o Mekejnovoj smrti na Tviteru poručio da upućuje "najdublje saučešće i poštovanje" Mekejnovoj porodici, ali od tada u više javnih obraćanja nije pominjao smrt senatora iz Arizone.

Trump, presionado para honrar a McCain, ordena banderas a media asta » https://t.co/s8Zmf7GA6t pic.twitter.com/SDaoCsYBUv

— Sala de Prensa Ecuador (@SalaDePrensaEc) August 28, 2018

U večeras objavljenom saopštenju, Tramp je naveo da je od potpredsednika SAD Majka Pensa zatražio da u petak govori na ceremoniji u Mekejnovu čast koja će biti održana na Kapitolu.

Tramp je takođe objavio da je prihvatio zahtev senatorove porodice za vojni prevoz Mekejnovog tela iz Arizone u Vašington.

Rojters prenosi da je Tramp naveo da poštuje Mekejnovu službu naciji.

- Uprkos našim razlikama po političkim pitanjima, poštujem službu senatora Džona Mekejna našoj zemlji - poručio je američki predsednik.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.