NACIONALNA GARDA IZBAČENA IZ KONGRESA: Na hiljade vojnika spava na ulici, osećaju se izdanim (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2021, 21:01

NACIONALNA GARDA IZBAČENA IZ KONGRESA: Na hiljade vojnika spava na ulici, osećaju se izdanim (FOTO/VIDEO)

U Vašingtonu je boravilo više od 25.000 pripadnika Nacionalne garde

Na hiljade pripadnika američke Nacionalne garde završilo je u garaži ili po obližnjim parkovima, pošto su ih izbacili iz Kongresne zgrade u Vašingtonu samo dan posle inauguracije Džoa Bajdena. Gardisti su u Kapitolu bili dve nedelje, obezbeđujući zgradu i okolinu posle nereda i upada u Kongres 6. januara.

Nacionalnu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << gardu iz kongresne zgrade izbacila je policija Kapitola. Velika grupa od oko 5.000 ljudi završila je u javnoj garaži bez interneta, sa samo jednim priključkom za struju i jednim toaletom sa dve kabine, objavio je američki list "Politiko".

Drugi pripadnici Nacionalne garde, morali su da se snađu na drugi način, a mnogi su morali da prenoće napolju, na vašingtonskoj temperaturi od samo četiri stepena, koliko je bilo u četvrtak kada je gardistima naloženo da napuste zgradu, piše američki list.

Hundreds of Guard soldiers relegated to the Senate garage, breathing in exhaust fumes and covid. Story coming in a bit pic.twitter.com/8OW4frePOh

— Alex Horton (@AlexHortonTX) January 22, 2021

- Prethodnih dana senatori i kongresmeni su dolazili da nam čestitaju i da se slikaju sa nama. Sada im više nismo potrebni i oni su nas oterali u ćošak garaže. Osećamo se neverovatno izdatim - rekao je jedan od pripadnika Nacionalne garde za "Politiko".

, veliki broj njih bio je smešten u Kongresu, koji je izgledao kao vojna baza, dok je američka prestonica nalikovala na tvrđavu.

I just visited the solders who have been abandoned & insulted by our leaders. I brought them pizza and told them that they can sleep in my office.

No soldier will ever, ever sleep on a garage floor in the US Capitol while I work in Congress

Our Troops deserve better. pic.twitter.com/4attFqhRRJ

— Madison Cawthorn (@CawthornforNC) January 22, 2021

​Gardisti su posebno kivni što im je za odmor posle dvanaestočasovnih smena određeno da budu usred izduvnih gasova automobila, daleko od dobrih uslova.

​Brojni senatori i kongresmeni pobunili su se zbog ovakovog odnosa prema vojnicima, pa je delu pripadnika Nacionalne garde dozvoljeno da se vrati u kongresnu zgradu, dok se policija Kapitola izvinila.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.