Gradonačelnica Vašingtona preimenovala ulicu ispred Bele kuće u Crni životi su bitni

Izvor: RTS, 05.Jun.2020, 21:37

Gradonačelnica Vašingtona preimenovala ulicu ispred Bele kuće u "Crni životi su bitni"

Gradonačelnica Vašingtona Mjuriel Bovser preimenovala je ulicu ispred Bele kuće u "Crni životi su bitni" i dozvolila da se velikim žutim slovima slogan ispiše duž cele ulice u znak protesta protiv politike predsednika Donalda Trampa prema demonstracijama koje su izbile posle nasilne smrti Džordža Flojda.
Bovserova je na svom Tviter >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nalogu okačila fotografije 16. ulice u glavnom gradu SAD, iz poruku upućenoj Brioni Tejlor, Afroamerikanki za čiju je smrt takođe odgovoran policajac a koja je inspiracija za proteste širom zemlje, zajedno sa nedavno nastradalim Džordžom Flojdom.

"Briona Tejlor, na vaš rođendan, budimo odlučni", napisala je Bovserova i dodala "Odlučnost da Amerika postane zemlja kakva treba da bude".
Gradonačelnica Vašingtona i predsednik SAD Donald Tramp u sukobu su zbog predsednikove upotrebe pripadnika federalnih agencija i vojne policije kako bi se demonstranti u ponedeljak uveče uklonili kako bi se Donald Tramp fotografisao ispred crkve u blizini Bele kuće.
"Želimo vojnike van Vašingtona", rekla je Bovserova u četvrtak.
Tabla sa natpisom ulice promenjena je i na uglu 16. ulice gde se nalazi crkva Svetog Jovana a gde se Donald Tramp i slikao u ponedeljak sa Biblijom u ruci.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gradske vlasti naslikale mural "Životi crnaca su važni" blizu Bele kuće

Izvor: VOA, 05.Jun.2020

Gradski radnici i aktivisti napisali su reči "Životi crnaca su važni" (Black Lives Matter) ogormnim, žutim slovima, na ulici koja vodi ka Beloj kući, što je vrlo upadljiv znak da prestonica Vašington, odnosno okrug Kolumbija, podržava protestni pokret, zbog čega je gradonačelnica došla u konflikt...

Nastavak na VOA...

Zakerberg najavljuje preispitivanje politike Fejsbuka nakon protesta zaposlenih

Izvor: VOA, 06.Jun.2020, 11:18

Izvršni direktor Fejsbuka Mark Zakerberg saopštio je u petak da bi mogao da razmotri promene u politici kompanije koja je dovela do odluke da se na toj društvenoj mreži ostavi kontroverzni post predsednika SAD Donalda Trampa tokom nedavnih demonstracija zbog smrti Afroamerikanca prilikom policijskog...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.