BLINKEN DOŠAO DO NOVIH INFORMACIJA: SAD dobile detalje o rušenju Al-Džazirine zgrade u pojasu Gaze

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Maj.2021, 21:11

BLINKEN DOŠAO DO NOVIH INFORMACIJA: SAD dobile detalje o rušenju Al-Džazirine zgrade u pojasu Gaze

Izrael je saopštio da su njegovi borbeni avioni u subotu raketirali zgradu u kojoj se nalazila Hamasova obaveštajna ćelija

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je danas da je Vašington dobio dodatne informacije o izraelskom uništenju višespratnice u Gazi u kojoj su bile smeštene lokalne kancelarije novinskih organizacija "Asošijeted presa" i "Al Džazire".

Blinken je, međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odbio da iznese dodatne komentare, prenosi agencija Rojters.

- Tražili smo dodatne informacije od Izraela o ovom pitanju - rekao je Blinken na zajedničkoj konferenciji za novinare sa islandskim ministrom spoljnih poslova u Rejkjaviku.

- Koliko ja razumem, mi jesmo dobili neke dodatne informacije putem obaveštajnih kanala, i to nije nešto što mogu da komentarišem - rekao je Blinken.

.

Glavna urednica američke novinske agencije Asošijeted pres Sali Bazbi je izjavila da do sada nije viđen nijedan dokaz od izraelskih zvaničnika kojim se opravdalo bombardovanje i rušenje dvanaestospratnice.

Bazbi je zatražila nezavisnu istragu povodom izraelskog bombardovanja zgrade u Gazi, u kojoj su bili smešteni novinari AP-a i drugih medija, ističući da javnost "zaslužuje činjenice".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.