Američki državni sekretar Matis UVEREN: Vašington mora sačuvati svoj nuklearni arsenal

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Sep.2017, 07:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki državni sekretar Matis UVEREN: Vašington mora sačuvati svoj nuklearni arsenal

Promena plana

Državni sekretar SAD Džejms Matis rekao je da je ubeđen da SAD moraju sačuvati sva tri dela svog nuklearnog arsenala, a ne da eliminišu jedan deo, tj. interkontinentalne balističke rakete, kao što je ranije govorio.

Kada je došao na mesto državnog sekretara, Matis je predložio da se SAD oslobode interkontinentalnih balističkih raketa, rekavši da su potrošne, međutim, pogled mu se u međuvremenu promenio, piše AP.

Matis je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je ključ izbegavanja nuklearnog rata zadržavanje nuklearnog arsenala, koji će ubediti potencijalnog neprijatelja da je nuklearni napad na SAD samoubistvo.

On je novinarima na putu do nuklearnog postrojenja u Dakoti rekao da je ubeđen da je trenutni okvir rada "pravi način da se nastavi".
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.