Izvor: Glas javnosti, 04.Avg.2010, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvanični Kijev neće priznati nezavisnost Kosova

KIJEV -Vršilac dužnosti ministra inostranih poslova Ukrajine Vladimir Handogij izjavio je da zvanični Kijev neće priznati nezavisnost Kosova, ističući da se njegova zemlja zalaže za bezuslovno poštovanje principa teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

Handogij se juče sastao sa ambasadorom Srbije u Ukrajini Dušanom Lazićem i preneo mu da Ukrajina neće menjati svoj stav po pitanju Kosova i naglasio da način rešavanja kosovskog problema nikako ne može da se tretira >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << kao presedan za rešavanje drugih etničkih konflikata. Ukrajinski zvaničnik je naveo i da je njegova zemlja spremna da učestvuje u konstruktivnoj debati o rezoluciji o Kosovu u okviru predstojeće Generalne skupštine UN u septembru.

Lazić je sagovornika upoznao s pozicijom Srbije posle mišljenja Međunarodnog suda pravde, koji je na sednici 22. jula ocenio da deklaracija o nezavisnosti Kosova nije u suprotnosti s međunarodnim pravom. On je takođe predao Handogiju pismo predsednika Srbije Borisa Tadića namenjeno predsedniku Ukrajine Viktoru Janukoviču, preneli su ukrajinski mediji.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.