Žestoki sukobi, dim nad Donjeckom

Izvor: BKTV News, 21.Jul.2014, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žestoki sukobi, dim nad Donjeckom

Kod železničke stanice u Donjecku vode se žestoki sukobi, a očevici kažu da su videli oblake dime i čuli jake eksplozije iz okoline stanice u centru grada.

 
Jedan lider proruskih snaga izjavio je da ukrajinske snage pokušavaju da uđu u Donjeck, a Rojtersov očevidac je ispričao da je video dva tenka proruskih snaga kako idu prema železničkoj stanici i ljude koji beže u suprotnom pravcu.
Ukrajinski predsednik Petro Porošenko je obećao da će povratiti Donjeck >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << u okviru operacije koju Kijev naziva “antiterorističkom”.
“Pažnja! Borbe se vode na autoputu Krasnoarmejskoje i u ulicama Maršal Žukov i Stratonavtov-Artjomovskaja. Sukobi su i na trgu. Upozoravamo ljude koji stanuju na trgu da ne izlaze i ne napuštaju kuće i stanove”, saopštila je gradska skupština u Donjecku.
Zvaničnik samoproglašene Donjecke Narodne Republike Sergej Kavtaradze je izjavio da najmanje četiri tenka i oklopna vozila pokušavaju da udju u grad.
Portparol ukrajinskih vojnih operacija u istočnoj Ukrajini rekao je da je operacija u “aktivnoj fazi”, ali da ne može da komentariše izveštaje o ulasku vojske u Donjeck zato što ne želi da obelodani ukrajinsku strategiju.
 
 Izvor: Tanjug, B92
The post Žestoki sukobi, dim nad Donjeckom appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žestoki sukobi kod železničke stanice u Donjecku

Izvor: Studio B, 21.Jul.2014

Kod železničke stanice u Donjecku, u istočnoj Ukrajini, koji se nalazi pod kontrolom proruskih snaga, vode se žestoki sukobi, a očevici kažu da su videli oblake dime i čuli jake eksplozije ..Jedan lider proruskih snaga izjavio je da ukrajinske snage pokušavaju da uđu u Donjeck, a Rojtersov očevidac...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.