Žestoki napadi: Ofanziva prorusa na aerodrom u Donjecku

Izvor: Vesti-online.com, 17.Jan.2015, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žestoki napadi: Ofanziva prorusa na aerodrom u Donjecku

Proruski aktivisti pojačali su ofanzivu započetu u četvrtak na aerodrom Donjeck na istoku Ukrajine, a ukrajinska vojska za sada uspeva da kontroliše stanje.

Aerodrom "Sergej Prokofjev" u ruševinama je posle osam meseci sukoba ukrajinske vojske i proruskih separatista, ali je i dalje važno strateško mesto, navodi agencija Frans pres.

U subotu popodne je, posle nekoliko sati zatišja, ponovo počelo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << jako bombardovanje aerodroma, a ukrajinski vojnici rekli su da napadi nikada pre nisu bili toliko intenzivni.

"Pokušavamo da izdržimo i da odgovorimo. Ne znamo kako će se dalje razvijati", rekao je jedan od vojnika.

Novinar Frans presa je čuo razgovor preko radio-veze u kojem je neko rekao da ima 15 ranjenika, a nekoliko sati ranije portparol ukrajinske vojske Andrej Lisjenko rekao je da je situacija "napeta, ali pod kontrolom".

Prorusi za sada pod kontrolom drže samo stari terminal na aerodromu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Ofanziva proruskih separatista na aerodrom u Donjecku

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Jan.2015

Proruski separatisti danas su pojačali ofanzivu započetu u četvrtak na aerodrom Donjeck na istoku Ukrajine, a ukrajinska vojska za sada uspijeva da kontroliše stanje...Aerodrom "Sergej Prokofjev" u ruševinama je poslije osam mjeseci sukoba ukrajinske vojske i proruskih separatista, ali je i dalje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.