Žestok napad na ruski aerodrom: Uništena 4 Su-30, MiG-29 i PVO sistemi

Izvor: B92, 27.Avg.2023, 19:05

Žestok napad na ruski aerodrom: Uništena 4 Su-30, MiG-29 i PVO sistemi

Ukrajinske snage su sinoć oborile četiri aviona Su-30, jedan MiG-29 i tri PVO sistema, navode iz Službe bezbednosti Ukrajine za ukrajinsku pravdu.

Naglašavaju da su među uništenim protivvazdušnim sistemima dva Pancira i jedan S-300.

Ukrajinski obaveštajci kažu da su napali aerodrom u gradu Kursku, na zapadu Rusije, sa 16 dronova. Tvrde >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da su skoro svi dronovi pogodili svoje mete, odnosno da su Rusi zabeležili najmanje 13 eksplozija. Dodaju da će "uskoro" biti poznate sve posledice napada.

Guverner Kurske oblasti Roman Starovoit saopštio je jutros da je stambena zgrada u Kursku oštećena nakon što je u nju tokom noći udario dron, prenela je ruska državna novinska agencija TAS S.

"Prema preliminarnim informacijama, dron se tokom noći srušio na stambenu zgradu u ulici Karla Marksa u Kursku. Na pojedinim spratovima su polomljeni prozori“, napisao je Starovoit na Telegramu.

"Udarni talas oštetio je i neke prozore na zgradi inženjerskog odeljenja Kurskog državnog agrarnog univerziteta u ulici Karla Marksa. Ništa nije zapaljeno i niko od stanovnika nije povređen", dodao je on. On je naveo i da su na lice mesta izašle službe Hitne pomoći i da nadležni procenjuju štetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.