Zelesnki: „Severni tok 2“ predstavlja pretnju za evropske zemlje

Izvor: Vostok.rs, 01.Sep.2019, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zelesnki: „Severni tok 2“ predstavlja pretnju za evropske zemlje

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da gasovod „Severni tok 2“ predstavlja pretnju za evropski kontinent, prenela je ukrajinska televizija „24tv“.
Prema njegovim reči, energetski projekat je "neprihvatljiv" za evropske zemlje.  On je tokom razgovora sa predsednikom Poljske Andžejem Dudom istakao da je taj projekat "neprihvatljiv za veliki broj evropskih zemalja", te da da Kijev i Varšava "razgovaraju jednim glasom" o pitanju "Severnog toka  2". Zelenski je dodao da se zalaže za energetsku saradnju u trouglu Ukrajina-Poljska-SAD. Ranije je poljski energetski koncern saopštio da je Varšava pristala da plin kupljen u SAD-u proda Kijevu. Pored toga, mediji su govorili o predstojećem sporazumu između tri zemlje, čiji je cilj „jačanje regionalne sigurnosti snabdevanja gasom“. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.