Zelenski, žele te

Izvor: B92, 20.Feb.2024, 13:18

Zelenski, žele te

Prema istraživanju Kijevskog međunarodnog instituta za sociologiju, 69 odsto građana Ukrajine smatra da bi Volodimir Zelenski trebalo da bude predsednik.

Kako su naveli, on bi trebalo da bude predsednik do kraja vanrednog stanja.

Studija je pokazala da 15 posto građana insistira na održavanju izbora, a da je 11 odsto za izmenu zakona i održavanje izbora tokom vanrednog stanja.

Sociolozi navode >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je 10 odsto onih koji podržavaju opciju da Zelenski podnese ostavku na svoja ovlašćenja u maju ove godine, a da do izbora novog predsednika njegova ovlašćenja obavlja predsednik Vrhovne rade.

Istovremeno, među onima koji ne veruju Zelenskom, 38 odsto smatra da on treba da bude predsednik do kraja vanrednog stanja, a 54 odsto podržava mogućnost promene vlasti.

Bez obzira na njihov stav o potrebi izbora, većina Ukrajinaca, 53 odsto njih, smatra da bi Zelenski trebalo da učestvuje na sledećim izborima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.