Zelenski zapretio Rusiji? Neprijatna iznenađenja

Izvor: B92, 11.Jul.2022, 22:49

Zelenski zapretio Rusiji? "Neprijatna iznenađenja"

Kijev -- Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da Holandija aktivno naoružava Ukrajinu, ali nije želeo da otkriva detalje najnovijeg sporazuma o vojnoj pomoći.

Zelenski je to izjavio tokom sastanka sa premijerom Holandije Markom Ruteom.

"Holandija je jedna od deset partnerskih zemalja koje pomažu u naoružavanju naše vojske. Ne mogu reći apsolutno sve o dogovoru sa holandskim parlamentom. Ne želim da pripremam Rusiju za neprijatna iznenađenja", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Zelenski na pitanja novinara na brifingu posle sastanka.

Otkriveno; Rusi koristili taktiku "vatrenih zavesa", ali počinje kontraudar: "Izgladnjuju zver!"

On je napomenuo da je ovog puta sa premijerom Holandije razgovarano i o pitanju snabdevanja artiljerijom.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj "zaštita ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina".

Milionskom vojskom na Ruse – Ukrajince čeka spreman odgovor?

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, 25. marta Oružane snage Ruske Federacije su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj u ruskom vojnom resoru sada je oslobođenje Donbasa, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Zajedno sa ruskom vojskom, u regionu deluju jedinice DNR i LNR.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.