Izvor: Vostok.rs, 14.Maj.2023, 10:29

Zelenski uvodi novi paket sankcija protiv ruskih kompanija, uključujući avio-kompanije

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski uveo je u petak nove sankcije ruskim preduzećima, napisao je na svom Telegram kanalu.
„Danas donosi još jednu rundu sankcija. Svojim dekretom sam stavio restriktivne mere na imovinu ruskih kompanija u Ukrajini, kao i imovinu ukrajinskih privrednih subjekata povezanih sa njima“, napisao je on. Istovremeno, on je naglasio da su u paket sankcija uključene kompanije povezane sa ukrajinskim opozicionarom Viktorom Medvedčukom, kao i drugi sankcionisani pojedinci – „osnivači, menadžeri i korisnici proruskih kompanija sa značajnom imovinom u Ukrajini“. Prema ukazu Zelenskog, koji je objavljen na zvaničnom sajtu, sankcije su uvedene na deset godina za 212 pravnih i 37 fizičkih lica - državljana Ruske Federacije, Ukrajine, Ujedinjenog Kraljevstva, Nemačke, Kipra i Letonije.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Zelenski odlazi u Veliku Britaniju na razgovor sa premijerom R. Sunakom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Maj.2023, 09:26

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da ce otputovati u Veliku Britaniju da se sastane sa britanskim premijerom Rišijem Sunakom u okviru obilaska nekoliko ključnih evropskih saveznika pre očekivane, velike ukrajinske kontraofanzive protiv ruskih snaga.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.