Zelenski uveo desetogodišnje sankcije

Izvor: B92, 02.Apr.2023, 09:38

Zelenski uveo desetogodišnje sankcije

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski uveo je sankcije prema 33 ruska državljanina i 225 kompanija, navodi se u ukazu koji je objavljen na sajtu predsednika.

Kako se navodi, desetogodišnje sankcije uključuju zamrzavanje imovine, zabranu trgovine i ukidanje licenci, preneo je TAS S.

Zelenski je, između ostalog, uveo sankcije protiv poslanika iz samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR), Zaporoške i Hersonske oblasti u gornjem domu ruskog parlamenta, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Savetu Federacije.

Protiv poslanice iz samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) Natalije Nikonorove, koja je ranije bila ministarka spoljnih poslova DNR, Ukrajina je već ranije uvela sankcije.

Zelenski je uveo sankcije i bivšem predsedniku ukrajinskog proizvođača avionskih motora "Motor Sich" Vjačeslavu Boguslajevu, navodi se u ukazu koji je objavljen danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.