Zelenski upozorio: Rusi su spremni... Doći će do oslobađanja

Izvor: B92, 01.Jul.2023, 21:36

Zelenski upozorio: Rusi su spremni... Doći će do oslobađanja

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski upozorio je danas da postoji "ozbiljna pretnja" nuklearnoj elektrani Zaporožje.

Zelenski je upozorio i da je Rusija, kako tvrdi, "tehnički spremna" da izazove lokalizovanu eksploziju u tom postrojenju.

Zelenski je za izvor ove informacije naveo ukrajinsku obaveštajnu službu, preneo je Rojters.

"Postoji ozbiljna pretnja jer Rusija tehnički jeste spremna da izazove lokalnu eksploziju na stanici koja bi mogla >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dovesti do oslobađanja (radijacije)", rekao je Zelenski na konferenciji za novinare održanoj u Kijevu sa španskim premijerom Pedrom Sančezom.

On nije izneo druge detalje. Ukrajinska vojna obaveštajna služba je ranije saopštila da su ruske trupe minirale nuklearnu elektranu.

Zelenski je pozvao međunarodnu zajednicu da obrati veću pažnju na situaciju u najvećoj evropskoj nuklearnoj elektrani. On je, takođe, pozvao na uvođenje sankcija ruskoj državnoj nuklearnoj kompaniji Rosatom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.