Zelenski u Vatikanu na sastanku sa papom Franjom

Izvor: Beta, 13.Maj.2023, 19:20

Zelenski u Vatikanu na sastanku sa papom Franjom

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski stigao je danas posle podne u Vatikan na audijenciju kod poglavara Rimokatoličke crkve, pape Franje, branioca mira u Ukrajini.Papa, koji je primio Zelenskog u februaru 2020. godine, u nekoliko navrata je pozivao na mir u Ukrajini, a danas je rekao da rat samo donosi patnju i smrt.Zelenski i papa su razgovarali 40 minuta, a posle sastanka Vatikan je saopštio da su govorili o humanitarnoj i političkoj situaciji u Ukrajini.Predsednik Ukrajine je pre posete Vatikanu razgovarao u Rimu sa italijanskim predsednikom Serđom Matarelom (Sergio Mattarella) i premijerkom Đorđom Meloni (Giorgia) koji su ponovili podršku Ukrajini u ratu protiv ruske agresije.Zelenski će posle posete Italiji, sutra boraviti u Nemačkoj, koja je najavila vojnu pomoć Ukrajini, vrednu 2,7 milijardi evra.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Zelenski se sastao sa papom u Vatikanu: Poklonio mu pancir koji je nosio ukrajinski vojnik na frontu

Izvor: Blic, 13.Maj.2023

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski razgovarao je danas u Vatikanu sa papom Franjom. Ovo je prva poseta Zelenskog Rimu od početka rata, tokom koje je oko 40 minuta razgovarao sa papom i poklonio mu pancir koji je nosio ukrajinski vojnik na frontu, a na kojem je kasnije naslikana Bogorodica, odnosno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.