Zelenski tražio; Oči u oči s Vučićem

Izvor: B92, 22.Avg.2023, 07:07

Zelenski tražio; Oči u oči s Vučićem

Predsednik Srbije, Aleksandar, Vučić sastao se u Atini sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.

Sastanak je trajao oko pola sata.

"Dobar i otvoren razgovor sa predsednikom Volodimirom Zelenskim o svim važnim pitanjima, kako za Srbiju i Ukrajinu, tako i za ceo region i svet. Osvrnuli smo se na dešavanja u Ukrajini i na KiM, a ja sam još jednom istakao da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, što jasno i nedvosmisleno govorimo od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << početka sukoba", napisao je Vučić na svom Instagram profilu..

Nakon toga, Vučić će razgovarati i sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom i predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem.

Ranije je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, najavio sastanak sa predsednikom Ukrajine.

"Želim da vas obavestima da ću na zahtev ukrajinskog predsendika imati bilateralni sastanak sa njim, tako da ću sesti i razgovrati sa Zelenskim u četiri oka o svemu onome što se u poslednje vreme događalo oko KiM, oko priznavanja i nepriznavanja teritorijalnog integriteta jednih i drugih i svih drugih pitanja", rekao je juče Vučić, najavljujuči susret s Zelenskim.

Verujem da ćemo imati dobar i otvoren razgovor, dodao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"PLODONOSAN SUSRET SA PREDSEDNIKOM SRBIJE" Evo šta kaže Zelenski nakon sastanka sa Vučićem (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Avg.2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim...Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski oglasio se posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. On je na društvenoj mreži Iks naveo da je imao otvoren i iskren susret sa svojim srpskim...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.