Zelenski stigao u Rim gde će se sastati s papom Franjom i italijanskim vođama

Izvor: Beta, 13.Maj.2023, 11:16

Zelenski stigao u Rim gde će se sastati s papom Franjom i italijanskim vođama

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski stigao je danas u Rim gde će se sastati sa papom Franjom i italijanskim vođama, javili su italijanski državni mediji.Tačno vreme dolaska Zelenskog i njegovih sastanaka nije javno objavljeno, kako je navedeno, iz bezbednosnih razloga, a Vatikan je neposredno pred njegov dolazak potvrdio da će se sastati s papom.Zelenskog je na aerodromu u Rimu dočekao italijanski ministar spoljnih poslova Antonio Tajani, prenela je novinska agencija Ansa.Zelenski će se oko podne sastati s italijanskom premijerkom Đorđom Meloni, koja podržava vojnu i drugu pomoć Ukrajini i sa predsednikom Serđom Matarelom.Italijanska državna televizija je javila da je u okviru zaštitnih mera uvedena zona zabrane leta iznad Rima a policijski snajperisti su strateški raspoređeni na visokim zgradama.Papa Franja se poslednji put sastao s ukrajinskim predsednikom u februaru 2020. Papa često upućuje molbe za mir u ime kako kaže ukrajinskog "mučeničkog" naroda i moli se za žrtve svake nedelje tokom mise.Papa je u aprilu ove godine primio ukrajinskog premijera Denisa Šmigala, koji ga je pozvao u posetu Kijevu i zatražio pomoć za decu nasilno odvedenu u Rusiju.Predsednik Ukrajine će, kako se očekuje, posle Rima posetiti Nemačku.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zelenski stigao u Rim gde će se sastati s papom Franjom i italijanskim vođama

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Maj.2023

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski stigao je danas u Rim gde će se sastati sa papom Franjom i italijanskim vođama, javili su italijanski državni mediji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Zelenski u Vatikanu na sastanku sa papom Franjom

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Maj.2023

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski stigao je danas posle podne u Vatikan na audijenciju kod poglavara Rimokatoličke crkve, pape Franje, branioca mira u Ukrajini.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.