Zelenski sprema stanovništvo: Gotovi su? VIDEO

Izvor: B92, 05.Sep.2023, 20:19

Zelenski sprema stanovništvo: Gotovi su? VIDEO

Oružane snage Ukrajine moraće da promene taktiku i pređu u defanzivu zbog stalnih neuspeha, rekao je bivši američki vojni obaveštajac Toni Šafer.

On je govorio u intervjuu za YouTube-kanalu Judging Freedom.

"Mislim da Zelenski sada priprema stanovništvo na činjenicu da će Oružane snage Ukrajine morati da zauzmu odbrambene pozicije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pre nove potencijalne ruske ofanzive", rekao je on.

Šefu kijevskog režima je saopšteno da su se napadi Oružanih snaga Ukrajine pokazali kontraproduktivnim. Vojska je istakla da nema dokaza da je ukrajinska vojska ostvarila stabilan i značajan napredak u kontraofanzivi.

Prema rečima stručnjaka, ova situacija se razvila zbog efikasnosti ruske odbrambene linije. Oficir je objasnio da je Rusija imala dovoljno vremena da izračuna sve moguće korake ukrajinske vojske, usled čega su oni postali laka meta.

Ukrajinske trupe su 4. juna počele napredovanje u pravcu južno-Donjeck, Artjomovsk i Zaporožje, ubacivši u borbu brigade obučene od strane NATO-a i naoružane zapadnom vojnom opremom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.