Zelenski sankcioniše više od 190 fizičkih lica, uglavnom Rusa i 291 pravnih lica

Izvor: Vostok.rs, 01.Jul.2023, 13:34

Zelenski sankcioniše više od 190 fizičkih lica, uglavnom Rusa i 291 pravnih lica

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski potpisao je u subotu ukaz o uvođenju sankcija na 10 godina za 192 osobe, većinom ruskih državljana.
Poslednje sankcije utiču i na 291 pravno lice, uključujući ruske fabrike i preduzeća. Takođe, beloruske, gruzijske i kazahstanske kompanije našle su se na crnoj listi. Zelenski je stavio Georgian Airways na crnu listu nakon obnavljanja direktnih letova između Gruzije i Rusije. Takođe, predsednik avio-kompanije Tamaz Gaiašvili je kažnjen na 10 godina. Gajašvili je za TASS izjavio da nije zabrinut zbog tih sankcija. „Nije me briga da li mi je neko uveo bilo kakve sankcije. Ostaviću to bez komentara“, izjavio je gruzijski biznismen. Ruski predsednik Vladimir Putin je 10. maja potpisao ukaz o ukidanju viza za gruzijske državljane počevši od 15. maja. Drugim ukazom ukinuo je zabranu direktnih letova ruskih avioprevoznika za Gruziju koju je Moskva važila od 2019. godine. Ruska avio-kompanija Azimut je bila prva avio-kompanija koja je počela sa letovima 19. maja, nakon dobijanja dozvole od gruzijskih vazduhoplovnih vlasti. Džordžijan ervejz je bila druga avio-kompanija koja je 20. maja započela direktne letove između Gruzije i Rusije.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.