Zelenski razgovarao sa novinarima više od dvanaest sati

Izvor: RTS, 11.Okt.2019, 07:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zelenski razgovarao sa novinarima više od dvanaest sati

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski oborio je rekord u dužini trajanja konferencije za medije, jer je govorio više od dvanaest sati.
Zelenski, koji je po profesiji glumac - komičar, odgovarao je na pitanja više stotina ukrajinskih i inostranih novinara.

Predsednik Ukrajine je govorio o više tema, kao što su sukobi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na istoku zemlje, odnosi sa Rusijom i sporni telefonski razgovor s predsednikom Amerike Donaldom Trampom koji je poslužio kao povod za početak procesa Trampovog opoziva u Kongresu.
Nakon što su mu rekli da je već posle osam sati odgovaranja na pitanja oborio rekord, Zelenski je na to reagovao iznenađeno, rekavši da je "skroman čovek koji ne voli proslave".
Prethodni rekord je držao beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko koji je konferenciju držao duže od sedam sati, preneli su ukrajinski mediji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.