Zelenski priznao: Ukrajinske snage se povlače

Izvor: B92, 03.Jul.2022, 23:49

Zelenski priznao: "Ukrajinske snage se povlače"

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski priznao je večeras da su se ukrajinske snage povukle iz Lisičanska u Donbasu.

On je obećao da će vratiti kontrolu nad tim područjem, "zahvaljujući taktici vojske i izgledima da će stići novo, poboljšano naoružanje".

"Ako komandanti naše vojske povlače ljude sa određenih tačaka na frontu, gde neprijatelj ima najveću prednost, a to se odnosi i na Lisičansk, to znači samo jedno", poručio je Zelenski večeras u video >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obraćanju, prenosi Rojters.

Kako je rekao ukrajinski lider, ukrajinske snage će se vratiti zahvaljujući povećanju snabdevanja savremenim naoružanjem.

Ukrajinska vojna komanda saopštile je ranije danas da su ukrajinske snage bile primorane da se povuku iz istočnog grada Lisičanska, poslednjeg uporišta Kijeva u Luganskoj oblasti.

"Nastavak odbrane grada doveo bi do fatalnih posledica. Kako bi se sačuvali životi branilaca Ukrajine, doneta je odluka o povlačenju", navedeno je u saopštenju objavljenom na društvenim mrežama.

Rusi su ranije danas objavili da su preuzeli kontrolu nad Lisičanskom.

Prethodno je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu obavestio predsednika Rusije Vladimira Putina o, kako je navedeno, oslobađanju samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR) i uspostavljanju pune kontrole nad Lisičanskom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.