Zelenski priznao

Izvor: B92, 07.Jul.2023, 18:13

Zelenski priznao

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je u Pragu rekao da je oružanim snagama zemlje potrebno oružje dugog dometa, ne samo za ofanzivu, već i za odbranu.

Prema njegovim rečima, Rusija sada ima prednost u ovoj vrsti naoružanja.

"Bez oružja dugog dometa, teško je izvoditi, ne samo ofanzivnu misiju. Teško je, da budem iskren, izvoditi i odbrambenu operaciju. To je veoma teško. Činjenica da branite svoju zemlju i da ne možete da doprete i porazite neprijatelja", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je predsednik Ukrajine.

Volodimir Zelenski je napomenuo da su u toku pregovorisa saveznicima, uključujući Sjedinjene Države, o dobijanju oružja još većeg dometa.

On je takođe izrazio zahvalnost češkom premijeru Petru Fijali, vladi i celoj Češkoj na "moćnom novom, veoma blagovremenom odbrambenom paketu za Ukrajinu".

Ovaj paket će uključivati borbene helikoptere i stotine hiljada municije, rekao je Fiala nakon sastanka sa Zelenskim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.