Zelenski posetio istok Ukrajine, tenzije sve veće

Izvor: Beta, 08.Apr.2021, 18:43

Zelenski posetio istok Ukrajine, tenzije sve veće

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski obišao je danas oblasti pogodjene konfliktom na istoku zemlje, u vreme eskalacije tenzija i sve većeg straha od sukoba velikih razmera.Zelenski je rekao da želi da bude sa ukrajinskim vojnicima "u teška vremena u Donbasu" i dodao da je 23-godišnji ukrajinski vojnik sinoć ubijen u toj oblasti.Sukob ukrajinskih snaga i proruskih separatista na istoku Ukrajine, podržanih od Moskve, izbio je ubrzo nakon ruskog pripajanja ukrajinskog poluostrva Krim. U sukobu je poginulo više od 14.000 ljudi.Zvaničnici Ukrajine i zapadnih zemalja prethodnih dana izražavaju zabrinutost zbog sve češćeg kršenja primirja u Donbasu, središtu ukrajinske industrije, kao i zbog gomilanja ruskih vojnika duž granice Rusije i Ukrajine.Zelenski je optužio Rusiju da podiže tenziju i održao niz razgovora sa liderima zapadnih zemalja kako bi obezbedio njihovu podršku.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Moskva

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Ruski zvaničnik upozorio da bi Moskva mogla da interveniše na istoku Ukrajine

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Apr.2021

Visoki ruski zvaničnik Dmitrij Kozak upozorio je da bi Moskva mogla da interveniše kako bi pomogla svojim građanima na istoku Ukrajine dok se tenzije u regionu povećavaju. „Sve zavisi od razmera požara“, rekao je on, prenosi BBC. Dmitrij Kozak je u Moskvi trenutnu situaciju separatista uporedio...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.