Zelenski održao sastanak vojnog kabineta

Izvor: B92, 19.Maj.2023, 00:01

Zelenski održao sastanak vojnog kabineta

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je danas održao sastanak sa predstavnicima vojnih resora, na kojem je bilo reči o ofanzivi i odbrani.

Razgovaralo se i o dobijanju dodatnih sistema PVO i naoružanja dugog dometa.

"Održan je sastanak vojnog kabineta. Ovo je naš poseban format rada u uskom krugu sa onima koji su zaduženi za odbranu države. Tu su bili komandanti ključnih oblasti fronta, kao i glavnokomandujući, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << generalštab, obaveštajne službe, obezbeđenje. Veoma sadržajan posao“, saopštio je Zelenski u video snimku objavljenom na telegram kanalu, prenosi RIA novosti.

Predsednik Ukrajine je naveo da su "odbrambene brigade" izvršile glavne strateške zadatke, ali nije iznosio detalje uz obrazloženje da „sada nije vreme”.

On je istakao da su prioriteti rada za ovu nedelju i u bliskoj budućnosti dobijanje međunarodne podrške u vidu dodatnih sistema PVO, projektila, aviona i naoružanja dugog dometa.

Ranije danas, predsednik ukrajinskog parlamenta Ruslan Stefančuk je tokom posete Norveškoj najavio da će Kijev "vrlo brzo" dobiti još više NASAMS sistema protivvazdušne odbrane srednjeg dometa, podseća ruska agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.