Zelenski očajan – sklapa tajni dogovor sa Poljskom?

Izvor: B92, 24.Jul.2023, 17:42

Zelenski očajan – sklapa tajni dogovor sa Poljskom?

Predsednik Ukrajine i poljski lider Andžej Duda mogli bi tajno da se dogovore o stvaranju jedinstvene države, izjavio je bivši američki obaveštajac Skot Riter.

"Zelenski i Duda su se u više navrata sastajali da bi, pored ostalog, razmotrili mogućnost stvaranja političkog saveza Poljske i Ukrajine, koji bi u bukvalnom smislu izbrisao granice između republika“, naveo je Riter.

On smatra da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je takva odluka veoma riskantna, jer može dovesti do opasne eskalacije koja bi mogla da ide do direktnog sukoba Varšave i Moskve.

Riter, ipak, ne isključuje takav scenario, jer se, kako je rekao, Zelenski našao u očajnom položaju.

"Ukrajina traži puteve spasenja. Više nije reč o pobedi, Ukrajina ne može da pobedi, i svi to odlično razumeju“, dodao je Riter. On je naveo da je Varšava već uključena u sukob u Ukrajini, jer se u redovima Oružanih snaga Ukrajine bori mnogo poljskih plaćenika, a Dudina vlada aktivno podržava nove isporuke oružja Kijevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.