Zelenski, ne može...

Izvor: B92, 22.Sep.2023, 07:56

Zelenski, ne može...

Američki predsednik Džozef Bajden doneo je odluku da za sada Ukrajini ne isporučuje rakete ATACMS.

Međutim, to pitanje nije skinuto sa stola, izjavio je savetnik za nacionalnu bezbednost SAD Džejk Saliven.

Pošto je Bajden razmotrio ovo pitanje, odlučio je da neće obezbediti ATACMS, ali takođe to pitanje neće skinuti sa dvevnog reda u budućnosti, rekao je Salivan na brifingu.

Prema njegovim rečima, Bajden stalno govori kako svojoj vojsci, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tako i svojim kolegama u Evropi i samim Ukrajincima o tome šta je potrebno na bojnom polju u bilo kojoj fazi rata i šta Sjedinjene Američke Države mogu da pruže.

Istovremeno, dodao je Saliven, moramo da budemo u stanju da obezbedimo sopstvene potrebe odvraćanja i odbrane, prenosi Ukrinform.

Sjedinjene Države planiraju da danas objave novi paket vojne pomoći Ukrajini od 325 miliona dolara.

Očekuje se da paket uključuje, posebno, kasetnu municiju, protivtenkovsko oružje i rakete za HIMARS sisteme protivvazdušne odbrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.