Zelenski napadnut u Odesi? Oglasili se Rusi

Izvor: B92, 06.Mar.2024, 19:30

Zelenski napadnut u Odesi? Oglasili se Rusi

Ruske trupe izvele su raketni napad visoke preciznosti na hangar u Odesi u kome su se pripremali bespilotni čamci Oružanih snaga Ukrajine.

Ovo se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane.

Ovo saopštenje dolazi nakon pisanja grčkih medija da je gađana kolona ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog i grčke delegacije predviđene premijerom Kirjakosom Micotakisom koji su boravili u Odesi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Ruske trupe izvele su raketni napad visoke preciznosti na hangar u Odesi u kome su se pripremali bespilotni čamci Oružanih snaga Ukrajine, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

"Oružane snage Rusije su danas u 11.40 po moskovskom vremenu izvele raketni udar visoke preciznosti na hangar u industrijskoj lučkoj oblasti Odese, gde su se vršile pripreme za borbenu upotrebu bespilotnih čamaca Oružanih snaga Ukrajine", saopštilo je odeljenje.

Precizira se da je cilj postignut i objekat pogođen.

Ranije u sredu ukrajinski TV kanal „Public” je izvestio o eksploziji u Odesi usred upozorenja o vazdušnom napadu.

Istovremeno, medij „Strana.ua“ je pisao da je u tom trenutku tamo mogao biti predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, pošto su „očevici videli njegovu kolonu“.

Ovu informaciju indirektno su potvrdili i grčki mediji. Portal Nevsit.gr preneo je da grčki premijer Kirijakos Micotakis planira da poseti Odesu i tamo se sastane sa šefom kijevskog režima, čija je kolona, prema pisanju grčkog medija Prototema, neposredno pre toga bila izložena raketnom napadu.

Kasnije je Kanal 7. "Odesa njuz" objavio delove brifinga predsednika Ukrajine i premijera Grčke, tokom kojeg je Zelenski izjavio da je ne samo čuo, već i video napad u Odesi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OGLASILI SE RUSI NAKON NAPADA U ODESI Gađali hangar u trenutku Micotakisove posete Zelenskom, pet osoba poginulo: Evo šta im je bio cilj (VIDEO)

Izvor: Blic, 06.Mar.2024

Nakon što je danas došlo do snažne eksplozije u Odesi, oglasilo se rusko Ministarstvo odbrane i saopštilo da su njihove trupe izvele raketni napad visoke preciznosti na hangar gde su se pripremali bespilotni čamci Oružanih snaga Ukrajine, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.