Zelenski nagovestio potvrdu ruskog zauzimanja Bahmuta

Izvor: Beta, 21.Maj.2023, 10:06

Zelenski nagovestio potvrdu ruskog zauzimanja Bahmuta

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski potvrdio je, kako se čini, da je Rusija dobila bitku za grad Bahmut, na istoku Ukrajine.Upitan danas da li Ukrajina ima kontrolu nad Bahmutom, Zelenski je rekao da "misli da ne"."Morate da shvatite da tu nema ničega. Danas je Bahmut samo u našim srcima", rekao je ukrajinski predsednik novinarima u Hirošimi, gde je gost samita G7.Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je ranije paravojnoj grupi Vagner i ruskim snagama na zauzimanju Bahmuta.Vagner je juče saopštio da je grad osvojen, a ova tvrdnja nije do sada potvrđena iz Kijeva.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Vladimir Putin

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Portparol negira da je Zelenski rekao da su Rusi osvojili Bahmut

Izvor: Beta, 21.Maj.2023

Portparol Volodimira Zelenskog negirao je da je ukrajinski predsednik izjavio da je Rusija dobila bitku za grad Bahmut, već da je rekao da je grad na istoku Ukrajine uništen."Predsednik je negirao zauzimanje Bahmuta", naveo je portparol Zelengskog Sergij Nikiforov na Fejsbuku.Upitan ranije danas da...

Nastavak na Beta...

Zelenski: Bahmut nije pao

Izvor: Danas, 21.Maj.2023

Ukrajina je danas saopštila da se i dalje bori za kontrolu nad istočnim gradom Bahmutom, nakon što je predsednik Volodimir Zelenski ranije kazao da je grad "još samo u našim srcima". Ruski predsednik već čestita na "oslobađanju grada" i obećava priznanja, prenosi N1 Hrvatska.

Nastavak na Danas...

Ukrajina se uprkos skupoj ceni borila za svaki pedalj Bahmuta da bi iscrpela ruske snage

Izvor: Beta, 21.Maj.2023

Devetomesečna bitka za Bahmut uništila je 400 godina star grad na istoku Ukrajine i ubila desetine hiljada ljudi u demonstraciji ukrajinske strategije iscrpljivanja ruske vojske, razorne za obe strane.Ratna "magla" je danas onemogućila da se potvrdi situacija na terenu u najdužoj bici u ruskoj...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.