Zelenski na sastanku sa Erdoganom: Kremlj pomno prati

Izvor: B92, 07.Jul.2023, 22:46

Zelenski na sastanku sa Erdoganom: Kremlj pomno prati

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski stigao je u Istanbul, gde se sastao sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom.

Zelenski je na Tviteru objavio da je imao naporan dan u Turskoj i da su u pitanju veoma važni pregovori.

"Razgovarali smo i koordinisali stavove o formuli mira, NATO samitu, bezbednosnim garancijama za naše zemlje, narode i interese, i o Crnomorskoj inicijativi za žito", napisao je on.

Ukrajinski predsednik dodao je da je na sastanku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bilo reči i o obnovi Ukrajine i odbrambenom sporazumu između kompanija dve zemlje.

Nakon sastanka iza zatvorenih vrata dvojica čelnika predsedavaće sastankom delegacija i održati zajedničku konferenciju za novinare.

Moskva pomno prati razgovore turskog predsednika Tajipa Erdogana i Vladimira Zelenskog, prenele su RIA Novosti.

Kako je ranije najavio portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov, Kremlj je zainteresovan da sazna epilog razgovora, te da je to izuzetno važno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.