Zelenski je rekao bravo; I sada je jasno... FOTO

Izvor: B92, 09.Jun.2023, 13:32

Zelenski je rekao "bravo"; I sada je jasno... FOTO

Kijev -- Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski saopštio je u video obraćanju 8. juna da se vode intenzivne borbe u ukrajinskom regionu Donjeck.

"Brutalne borbe se vode, ali vidimo rezultate. Bahmut - bravo! Korak po korak. Zahvaljujem se svakom našem borcu", rekao je Zelenski, ističući da Ukrajina možda osvaja teritoriju u Donjeckoj oblasti, čiji je veliki deo okupirala Rusija.

Zelenski je takođe rekao da je u "stalnoj komunikaciji sa vojskom".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Nakon najave Zelenskog 3. juna da je Ukrajina "spremna" za kontraofanzivu, zapadni mediji su 8. juna, pozivajući se na ukrajinske zvaničnike, preneli da je Ukrajina započela ofanzivne operacije na jugoistoku Ukrajine.

Pročitajte još:

Nešto se čudno dogodilo; Rat se vratio kući, Rusi ubijaju jedni druge

Preokret, odustali od napada?

Iako Ukrajina ćuti o vojnim planovima, američki Institut za proučavanje rata (ISW) tvrdi da je počela dugo najavljivana kontraofanziva Kijeva.

U svom najnovijem izveštaju, ISW kaže da je Ukrajina sprovela kontraofanzivne operacije sa mešovitim rezultatima u najmanje tri sektora fronta kao deo šireg kontraofanzivnog napora koji je u toku od nedelje, 4. juna.

Oni navode da su ukrajinske snage "u noći sa srede na četvrtak imale ograničen, ali i dalje značajan napad u regionu Zaporožja".

"Ruske snage su se očigledno odbranile od ovog napada na „doktrinarno ispravan način i navodno vratile svoje početne pozicije", navodi Institut.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.