Zelenski doputovao u Berlin

Izvor: Beta, 14.Maj.2023, 08:57

Zelenski doputovao u Berlin

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski doputovao je noćas iz Rima u Berlin, u prvu posetu Nemačkoj od izbijanja ruske invazije.Zelenski je na Tviteru naveo da je "već u Berlinu", dodajući da će poseta biti posvećena "veoma važnom paketu" isporuke naoružanja Kijevu, kao i "rekonstrukciji" Ukrajine.Program posete ukrajinskog šefa države nije zvanično potvrđen.Nemački medi su javili da je tokom jutra planiran sastanak sa kancelarom Olafom Šolcom i nemačkim predsednikom Frank-Valterom Štajnmajerom.U Ahenu će Zelenskom posle podne biti uručena nagrada Karlo Veliki za doprinos evropskom jedinstvu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Zelenski doputovao u Berlin

Izvor: Danas, 14.Maj.2023

  Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski doputovao je noćas iz Rima u Berlin, u prvu posetu Nemačkoj od izbijanja ruske invazije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.