Zelenski britanskim poslanicima: Borićemo se do kraja

Izvor: VOA, 08.Mar.2022, 20:48

Zelenski britanskim poslanicima: Borićemo se do kraja

„Pitanje za nas nije – biti li ne biti. Odmah vam mogu dati konačan odgovor: definitivno će biti“, poručio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski putem video veze tokom obraćanja britanskim poslanicima - citirajući odlomke iz “Hamleta” Vilijema Šekspira. Obraćanje Zelenskog propraćeno je ovacijama britanskih poslanika. Ukazivao je na posledice ruske invazije, navodeći korišćeno oružje, ističući civilne žrtve i manjak hrane i vode. Ukrajinski predsednik iskazao je zahvalnost premijeru Borisu Džonsonu i napomenuo da je potrebno da Britanija i zapadne zemlje učine više. "Nećemo odustati i nećemo izgubiti. Borićemo se do kraja na moru, u vazduhu, nastavićemo da se borimo za našu zemlju, bez obzira na cenupo koju cenu. Borićemo se u šumama, na poljima, na obalama, na ulicama“, rekao je on – podsećajući na reči britanskog premijera Vinstona Čerčila iz perioda Drugog svetskog rata. Zelenski je u govoru zatražio nametanje dodatnih sankcija protiv Rusije, uvođenje zabrane letova nad Ukrajinom i da Zapad Rusiju označi, kako se izrazio, terorističkom državom.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Zelenski britanskom parlamentu: Nećemo odustati

Izvor: VOA, 08.Mar.2022

„Pitanje za nas nije – biti li ne biti. Odmah vam mogu dati konačan odgovor: definitivno će biti“, poručio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski putem video veze tokom obraćanja britanskim poslanicima - citirajući odlomke “Hamlet” – dela jednog od najpoznatijih britanskih pisaca...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.