Zelenski: Ukrajina štiti svoje teritorije, rat je na našoj teritoriji

Izvor: Vostok.rs, 23.Jan.2020, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zelenski: Ukrajina štiti svoje teritorije, rat je na našoj teritoriji

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da potpuni prekid vatre u Donbasu nije uspeo, ali da veruje u to da bi, ukoliko bi sukobljene strane poželele da okončaju konflikt, on mogao biti završen sutra.
„Još nismo uspeli u potpunosti da prekinemo vatru i da prestanemo da gubimo naše Ukrajince. Verujem u svetlost, ali ne želim da mislim da je to svetlost na kraju tunela. Uveren sam u to da će, ako sve strane požele da prekinu rat, on biti prekinut sutra, jer Ukrajina štiti svoje teritorije, rat je na našoj teritoriji, ali našim mozgovima je jasno da smo spremni da ga prekinemo danas“, rekao je Zelenski tokom Svetskog ekonomskog foruma u Davosu. Ukrajinski predsednik je ranije ocenio da početak razgovora s ruskim liderom Vladimirom Putinom već daje pozitivne rezultate, među kojima je smanjen intezitet vatre u Donbasu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.