Zelenski: Sve dok rat traje, potrebna nam je pomoć

Izvor: B92, 01.Avg.2023, 14:38

Zelenski: Sve dok rat traje, potrebna nam je pomoć

Svetska pomoć Ukrajini bila bi dovoljna kad bi se rat završio, ali dok se to ne dogodi, nešto će uvek nedostajati, izjavio je Volodimir Zelenski.

"Da li je za Ukrajinu dovoljna svetska pomoć? Reći ću vam ovo: da je rat završen, bilo bi dovoljno. Sve dok rat traje, ništa ne može biti dovoljno. To znači da uvek nešto nedostaje. Pomoć je ne samo oružje, to je i informativna podrška i humanitarna pomoć“, rekao je ukrajinski predsednik u intervjuu za Globo, a prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrinform.

Prema njegovim rečima, po završetku rata biće potrebna pomoć za obnovu Ukrajine, medicinsku i psihološku rehabilitaciju ljudi, politička pomoć.

"Veoma je važno da Ukrajina pobedi. Važno je da stanovništvo Ukrajine preživi, a da Ukrajina brani globalne i evropske vrednosti“, naglasio je Zelenski.

On smatra da sve dok su ljudi u svetu ujedinjeni, postoji šansa da se uspostavi mir i da ne dođe do trećeg svetskog rata.

Odgovarajući na pitanje zašto je tema rata Rusije protiv Ukrajine tako često vezana za SAD, Zelenski je naglasio da Vašington pruža Ukrajini najveću pomoć.

Kako je ranije saopšteno, Ministarstvo odbrane SAD je 25. jula objavilo dodatni paket vojne pomoći Ukrajini, koji predviđa trenutne isporuke naoružanja i opreme iz zaliha Pentagona, uključujući rakete za patriot, NASAMS, HIMARS i druge sisteme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Za Ukrajinu ništa nije dovoljno – Zelenski

Izvor: Vostok.rs, 01.Avg.2023

Pomoć koju SAD i njeni saveznici pružaju Ukrajini usred sukoba sa Rusijom nije dovoljna, izjavio je predsednik Vladimir Zelenski brazilskoj televiziji Globo Njuz u intervjuu prošle nedelje.. "Sve dok traje rat, ništa ne može biti dovoljno", izjavio je Zelenski za Globo, a prenose RIA Novosti. Prema...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.