Zelenski: Spremaju haos

Izvor: B92, 17.Nov.2023, 14:22

Zelenski: Spremaju haos

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski tvrdi da Rusija pokušava da destabilizuje situaciju u Ukrajini izazivanjem "haosa" u zemlji.

On je u izjavi za Blumberg izrazio zabrinutost za unutrašnju stabilnost i bezbednost Ukrajine, u okolnostima tekućeg sukoba sa Rusijom.

Prema njegovim rečima, Rusija priprema operaciju pod nazivom "Majdan-3", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako bi izazvala državni udar u Ukrajini.

"Naša obaveštajna služba ima takve informacije, koje su takođe stigle i od naših partnera", rekao je Zelenski, prenosi Unijan.

Termin "Majdan", po centralnom trgu u Kijevu, odnosi se na niz protesta koji su se desili u Ukrajini 2013–2014. godine i koji su doveli do promene vlasti i svrgavanja proruskog bivšeg predsednika Viktora Janukoviča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

RT: Zelenski se plaši novog „majdana“ – Blumberg

Izvor: Vostok.rs, 17.Nov.2023

 . Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je novinarima u četvrtak da je dobio informacije o ruskoj kampanji uticaja koja ima za cilj destabilizaciju njegove vlade, navodi Blumberg. Tvrdio je da su ga razne obaveštajne agencije obavestile o navodnoj operaciji.. Najviše rukovodstvo...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.