Zelenski: Rusija pokušava da razvuče rat, situacija teška

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jan.2023, 01:06

Zelenski: Rusija pokušava da razvuče rat, situacija teška

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je večeras da Rusija pokušava da produži rat, a da Ukrajina treba da ubrza dešavanja i snabdevanje oružjem.

"Danas je održan još jedan sastanak državnog vojnog vrha. Glavni fokus je, naravno, situacija na frontu. Pre svega, u Donjeckoj oblasti i u južnim pravcima. Situacija je veoma teška. Bahmutski, Vugledarski i drugi pravci u Donjeckoj oblasti su pod stalnim ruskim jurišima. Postoje stalni pokušaji probijanja naše >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odbrane. Uprkos brojnim gubicima u ljudstvu, neprijatelj održava visok intenzitet napada", rekao je Zelenski.

On je napomenuo da je veoma važno održati "dinamiku odbrambene podrške" ukrajinskih partnera, a da je brzina snabdevanja oružjem "bila i biće jedan od ključnih faktora u ratu".

"Rusija se nada da će produžiti rat, iscrpeti naše snage. Zato moramo da učinimo vreme našim oružjem. Moramo da ubrzamo događaje, da ubrzamo snabdevanje oružjem. Ove nedelje smo imali dobre rezultate sa Sjedinjenim Državama, Nemačkom, Poljskom, Kanadom, Belgijom, Norveškom, Italijom... Moramo da učinimo sledeću nedelju pođednako uspešnom za našu odbranu", istakao je Zelenski.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"RUSIJA SE NADA DA ĆE PRODUŽITI RAT" Zelenski: Situacija je teška

Izvor: Blic, 30.Jan.2023

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je večeras da Rusija pokušava da produži rat, a da Ukrajina treba da ubrza dešavanja i snabdevanje oružjem.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.