Izvor: Piplmetar.rs, 30.Mar.2024, 03:31

Zelenski: Oružane snage će se povući ako SAD ne pruže neophodnu vojnu pomoć

N. S.

Kako je objasnio ukrajinska vojska nije uspela da planira buduće operacije
Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski upozorio je danas da će ukrajinske snage pod teškim pritiskom možda morati da se povuku kako bi osigurale svoje linije fronta i sačuvale municiju, a to će se dogoditi ako SAD ne pruže neophodnu vojnu pomoć Ukrajini.
U intervjuu za Vašington Post, Zelenski je rekao da je kašnjenje Kongresa u odobravanju paketa vojne pomoći vrednog 60 milijardi dolara skupo koštalo Ukrajinu.
Kako je objasnio ukrajinska vojska nije uspela da planira buduće operacije, a kongresmeni su se...
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Vašington

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Napuštanje Rusije kompanije koštalo više od 107 milijardi dolara

Izvor: Capital.ba, 30.Mar.2024

MOSKVA – Napuštanje Rusije nakon što je ta zemlja napala Ukrajinu koštalo je strane kompanije više od 107 milijardi dolara u vidu otpisa i izgubljenog prihoda, pokazala je Rojtersova analiza podataka kompanija. Foto: SHUTTERSTOCK Obim gubitaka povećan je za trećinu od avgusta 2023. ukazujući...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.