Zelenski: Norveška šalje 100 miliona dolara za obnovu energetskog sistema

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2022, 10:02

Zelenski: Norveška šalje 100 miliona dolara za obnovu energetskog sistema

Norveška će izdvojiti 100 miliona dolara Ukrajini kako bi se obnovio uništeni energetski sistem, rekao je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

"Zahvalni smo norveškim partnerima za pomoć u iznosu od 100 miliona dolara za obnavljanje naše infrastrukture", naveo je Zelenski na Tviteru.

Prema ukrajinskom lideru, Norveška pruža vojnu, ekonomsku, političku i humanitarnu pomoć, i pomaže sa snabdevanjem gasa, preneo je TASS.

Nedavno je Norveška >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << obezbedila oko 15 miliona dolara za obuku ukrajinskih vojnika.

I kad nema raketnih udara Rusije, uništavaju nam energetski sistem

Zelenski je izjavio da i kada nema raketnih udara Rusije, postoje drugi tipovi granatiranja i napadi dronova koji uništavaju ukrajinski energetski sistem.

On je naveo da je najgora situacija sa nestankom struje u oblastima Lavova, Vinice, Kijeva, Ternopolja, Suma, Zakarpatja, Žitomira, Hmeljnickog i u Kijevu.

"Jedna stvar mora biti jasna - čak i ako nema masovnih raketnih udara, to ne znači da nema problema. Skoro svaki dan u različitim regionima ima granatiranja, ima raketnih napada, napada dronom. Energetski objekti su pogođeni skoro svaki dan. Zbog gubitaka u sistemu svi u sistemu moraju da smanje granice", poručio je Zelenski, prenosi "Ukrajinska pravda".
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.