Zelenski: Neophodno u prisustvu zapadnih predstavnika razgovarati sa Rusijom o miru u Donbasu

Izvor: Vostok.rs, 08.Apr.2019, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zelenski: Neophodno u prisustvu zapadnih predstavnika razgovarati sa Rusijom o miru u Donbasu

Kandidat za predsednika Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da je neophodno u prisustvu zapadnih predstavnika razgovarati sa Rusijom o miru u Donbasu.
Zelenski je dodao i da je spreman na pregovore sa liderom Ruske Federacije Vladimirom Putinom. „Prekinuti sa pucnjavom, kako bi naši vojnici prestali da ginu. Šta možemo da učinimo? Da nastavimo da sprovodimo Minski sporazum, ali da ga reformišemo. Neophodni su pregovori sa Rusijom u prisustvu zapadnih predstavnika“, rekao je on. Potvrdivši da je spreman na pregovore sa Putinom, dodao je i da Ukrajina „nikada neće žrtvovati teritoriju i ljude“. Zelenski smatra i da je neophodno što pre uspostaviti prekid vatre u Donbasu. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.