Zelenski: Ne zaboravimo da smo svi ljudi

Izvor: RTS, 21.Feb.2020, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zelenski: Ne zaboravimo da smo svi ljudi

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je, povodom napada meštana sela Novi Sanžari na autobuse sa Ukrajincima evakuisanim iz Vuhana da ta zemlja liči na srednjovekovnu Evropu. Evakuisanim sunarodnicima poželeo je dobro zdravlje.
Devet policajaca i civil povređeni su u Ukrajini kada su demonstranti kamenovali autobuse sa evakuisanim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ukrajincima iz Vuhana. 

"Stalno govorimo da je Ukrajina Evropa, ali, da budem iskren, juče smo, nažalost, izgledali kao Evropa srednjeg veka. Ne zaboravimo da smo svi ljudi, a ono što se desilo ne mogu da opišem kao ljudsko ponašanje", istakao je Zelenski.
On je poželeo dobro zdravlje evakuisanim sunarodnicima i izrazio nadu da će uskoro biti kod kuće, sa svojim porodicama, prenosi Tas.
Premijer ukrajine, Oleksij Gončaruk, naveo je, s druge strane, da "rat informacijama" doprinosi širenju panike u zemlji i nepoverenju zbog koronavirusa.
"Vlasti pokušavaju da pronađu izvor lažnih mejlova poslatih u ime ministarstva zdravlja, u kojima se tvrdi da su u zemlji potvrđeni slučajevi koronavirusa, iako ih do sada nije bilo", rekao je Gončaruk, preneo je Rojters.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Zelenski nakon napada na ljude evakuisane iz Vuhana: Ukrajina liči na SREDNJOVEKOVNU Evropu

Izvor: Blic, 21.Feb.2020

Ukrajina liči na srednjovekovnu Evropu, izjavio je danas ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, povodom napada meštana sela Novi Sanžari na autobuse sa Ukrajincima evakuisanim iz Vuhana, u kojem su povređeni devet policajaca i jedan civil.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.