Zelenski: Moramo biti spremni, Rusi će pojačati napade

Izvor: B92, 13.Nov.2023, 00:51

Zelenski: "Moramo biti spremni, Rusi će pojačati napade

Ukrajina treba da bude spremna na to da će Rusi povećati broj udara dronovima ili raketama, izjavio je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

"Moramo da budemo spremni na činjenicu da neprijatelj može povećati broj udara bespilotnim letelicama ili raketama na našu infrastrukturu. Rusija se sprema za zimu“, rekao je Zelenski u večerašnjem obraćanju.

On je naglasio da sada svu pažnju treba usmeriti na odbranu i odgovor teroristima, kao i na sve što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << država može da učini da Ukrajinci lakše prebrode ovu zimu i povećaju sposobnosti ukrajinskih vojnika, prenosi Ukrinform.

Kako je ranije izjavio ministar energetike German Galuščenko, Rusija može da izvrši masivne raketne udare na ukrajinsku energetsku infrastrukturu kada temperatura duže vreme bude ispod nule.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.