Izvor: Blic, 02.Dec.2022, 11:36

Zelenski: "Ispituju se veze i aktivnosti Ukrajinske pravoslavne crkve povezane sa Moskvom"

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da su najviši ukrajinski bezbednosni zvaničnici naredili istragu o aktivnostima Ukrajinske pravoslavne crkve (UPC) povezane sa Moskvom, kao i da li religijska organizacija ima pravo da obavlja aktivnosti u manastiru Kijevsko-pečerske lavre, koji predstavlja jedan od najznačajnijih verskih objekata za pravoslavne Ruse i Ukrajince.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

RT: Zelenski najavio nove mere za zabranu verskih organizacija za koje se smatra da su povezane sa Rusijom

Izvor: Vostok.rs, 02.Dec.2022

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski najavio je nove mere za zabranu verskih organizacija za koje se smatra da su povezane sa Rusijom. On je rekao da taj potez ima za cilj da zaštiti „duhovnu nezavisnost“ nacije usred sukoba Kijeva sa Moskvom. Saopštenje dolazi u trenutku kada je SBU, bezbednosna...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.