Zelenski: Granatiranje obdaništa u Donbasu velika provokacija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Feb.2022, 15:07

Zelenski: Granatiranje obdaništa u Donbasu velika provokacija

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski saopštio je danas da su proruske snage u Donbasu raketirale jedno obdanište i da to predstavlja "veliku provokaciju".

"Važno je da diplomate i OEBS nastave posmatračke aktivnosti kao dodatna (sredstva) odvraćanja. Potreban nam je efektivan mehanizam za beleženje svih kršenja prekida vatre", naveo je Zelenski na Tviteru.

Proruske snage su jutros optužile ukrajinske vladine snage da su četiri puta u protekla 24 časa otvorile >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vatru na njihovu teritoriju, dok je Ukrajina optužila pobunjenike da su ispalili granate, od kojih su neke navodno pogodile zgradu obdaništa.

Samoproglašena Luganska Narodna Republika (LNR) je saopštila da su ukrajinske snage upotrebile minobacače, granate i pucale iz mitraljeza u četiri odvojena incidenta.

"Oružane snage Ukrajine grubo su prekršile režim prekida vatre, koristeći teško naoružanje, koje bi, prema sporazumima iz Minska, trebalo da bude povučeeno", navodi se u saopštenju snaga LNR-a.

Nakon toga se oglasila ukrajinska vojska, koja je saopštila da su proruske snage granatirale selo Stanica Lugansk, i da je kao posledica upotrebe teškog artiljerijskog naoružanja pogođena zgrada obdanišsta.

"Prema preliminarnim podacima, dvoje lica je doživelo šok usled eksplozije granata", saopštile su ukrajinske snage.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

GRANATIRANJE OBDANIŠTA VELIKA PROVOKACIJA! Oglasio se ukrajinski predsednik

Izvor: Kurir, 17.Feb.2022

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski saopštio je danas da su proruske snage u Donbasu raketirale jedno obdanište i da to predstavlja "veliku provokaciju".

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.