Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jan.2022, 12:09

Zelenski: Evakuacija Amerikanaca bila bi preterana reakcija

Evakuacija porodica američkih diplomata iz Kijeva bila bi "preterana reakcija" u trenutnoj situaciji oko Ukrajine, izjavio je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski u razgovoru sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom, preneo je danas TASS.

Izjavu Zelenskog preneli su CNN-u juče izvori bliski vladi Ukrajine, a američka TV stanica nije navela Blinkene komentare.

U međuvremenu, drugi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izvor CNN blizak vladi u Kijevu tvrdi da su SAD obavestile Ukrajinu da će "verovatno već sledeće nedelje početi evakuaciju" članova porodica američkih diplomata zaposlenih u ambasadi.

Na redovnom brifingu za novinare u Beloj kući, predstavnica Džen Psaki izjavila je da Stejt department planira mogućnosti evakuacije Amerikanaca iz Ukrajine u skladu sa propisima u slučaju "pogoršanja bezbednosne situacije u bilo kojoj zemlji u svetu".

Ona je dodala da su vlasti SAD savetovale svoje građane da ne putuju u Ukrajinu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.