Zelenski: Dogovorili smo se da tokom mesec dana treba da razgovaramo veoma sadržajno i da radimo snažno, bez laži

Izvor: Vostok.rs, 09.Sep.2019, 08:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zelenski: Dogovorili smo se da tokom mesec dana treba da razgovaramo veoma sadržajno i da radimo snažno, bez laži

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski rekao je da mu je razgovor sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, koji je održan 7. avgusta, bio najteži u dosadašnjem predsedničkom mandatu.
Komentarišući povratak Ukrajinaca koji su bili zatvoreni u Rusiji, Zelenski se setio tog telefonskog razgovora sa Putinom. „Dogovorili smo se o prvoj etapi odmrzavanja našeg dijaloga i o prvoj etapi u prekidu rata, povratku naših vojnika, naših zatvorenika“, rekao je Zelenski. Prema rečima Zelenskog, tokom razgovora sa Putinom odlučeno je da se obrazuju radne grupe za povratak zatvorenih Rusa i Ukrajinaca. „Dogovorili smo se da tokom mesec dana treba da razgovaramo veoma sadržajno i da radimo snažno, bez laži, pa da vratimo naše momke kući“, rekao je Zelenski. Povratak zatvorenika Zelenski je nazvao „prvom etapom u prekidu rata u Donbasu“. Šefovi država razgovarali 7. avgusta. Iz Kremlja je saopšteno da su Putin i Zelenski razgovarali o rešavanju sukoba na jugoistoku Ukrajine. Putin je pozvao ukrajinsku stranu da prekine da napada naseljena mesta u Donbasu, u kojima stradaju civili. Predsednici su se tada dogovorili da intenziviraju rad na povratku zatvorenika. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.