Zeleno svetlo za napad na Putina?

Izvor: B92, 20.Jan.2023, 20:58

"Zeleno svetlo" za napad na Putina?

Nemačka je objavila da je potreban dogovor saveznika kako bi se dalo zeleno svetlo za isporuku tenkova nemačke proizvodnje Ukrajini.

Ministri odbrane NATO-a i drugih zemalja sastali su se u Nemačkoj usred strahovanja da će Rusija uskoro obnoviti svoj skoro 11 meseci stari napad da zauzme delove istočne i južne Ukrajine, za koje kaže da je anektirala, ali da ne kontroliše u potpunosti.

Sjedinjene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Države i Finska najavile su velike nove pakete vojne pomoći uoči sastanka u vazduhoplovnoj bazi Ramštajn, gde je fokus bio na tome da li će Nemačka dozvoliti zemljama u Evropi da pošalju tenkove Leopard 2 u Ukrajinu.

Nemački ministar odbrane Boris Pistorijus rekao je da ne može da kaže kada će biti doneta odluka o tenkovima, ali da je Nemačka spremna da reaguje brzo ako postoji konsenzus među saveznicima. "Sve prednosti i nedostaci moraju biti pažljivo odvagnuti", rekao je Pistorijus, dodajući da se o tom pitanju razgovaralo u petak, ali da odluka nije doneta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.