Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaustavljeni sukobi oko aerodroma Donjeck

Oružani sukobi oko aerodroma Donjecka na istoku Ukrajine zaustavljeni su u ponedeljak posle sastanka jednog ruskog i jednog ukrajinskog generala, saopštila je danas ukrajinska vojska.

"Sukobi su zaustavljeni oko aerodroma posle pregovora" ukrajinskog generala Volodimira Askarova i ruskog generala Aleksandra Lencova, navela je ukrajinska vojska.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Stanovnici četvrti u blizini tog aerodroma potvrdili su medijima da su napadi večeras prestali da se čuju.

Jedan od proruskih lidera lidera Andrej Purguin rekao je da su pregovori "dve vojske" o aerodromu u toku i da će se "nastaviti sutra u Donjecku u prisustvu OEBS-a, prema sporazumu iz Minska" o primirju.

Aerodrom u Donjecku meta je već nekoliko meseci oštrih sukoba dve strane, koje pokušavaju da preuzmu kontrolu nad tim strateškim punktom.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.